پروتز سینه


عمل پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

در عمل پروتز سینه، پزشک جراح یک شکاف در سینه ایجاد کرده و بافت سینه را بالا می‌کشد. سپس پروتز‌ها را به محل مورد نظر منتقل می‌کند. پروتز سینه در نواحی مختلفی به کار گذاشته می‌شود که در ادامه به طور مفصل به بررسی این سه نوع محل برش احتمالی خواهیم پرداخت.

انواع پروتز سینه از نظر برجستگی

– پروتز با بیشترین میزان برجستگی

– پروتز با کمترین میزان برجستگی

– پروتز با برجستگی زیاد

انواع پروتز سینه از نظر فرم ظاهری

۱- پروتز اشکی

پروتز قطره اشکی یا آناتومیکال برای افرادی استفاده می‌شود که خواستار سینه‌هایی با فرم طبیعی می‌باشند. افرادی که پستان آن‌ها حداقل پوشش نرم را دارد و افرادی که از نقص مادرزادی سینه رنج می‌برند یا دچار عدم قرینگی در سینه‌هایشان هستند؛ برای ایجاد ظاهری طبیعی از این پروتز استفاده می‌کنند. این پروتز برای افرادی که حداقل بافت سینه را دارند یا حتی فاقد بافت سینه هستند و سینه‌هایشان تخت و بدون فرم است گزینه خوبی می‌باشد.

۲- پروتز مدور یا گرد

این پروتز مخصوص افرادی است که به سینه‌های برجسته تمایل دارند.

سایز مناسب پروتز

مهم‌ترین نکته در پروتز این است که به شما ظاهری موزون بدهد. سایز و شکل پروتز بعد از هم‌فکری متخصص و فرد بیمار انتخاب می‌شود. پزشک در ابتدا انتظارات بیمار را جویا می‌شود، وضعیت پوست، فرم سینه، افتادگی سینه و موارد دیگر را بررسی می‌کند. مثلاً اگر بیمار دچار ضعف عضله در سینه باشد پزشک، پروتز با سایز بزرگ را به او پیشنهاد نخواهد کرد چون در این‌صورت عضلات قدرت تحمل وزن پروتز را ندارد. در این صورت پروتز جابه‌جا می‌شود و عوارضی ایجاد می‌کند که راه درمان این عارضه انجام دوباره جراحی یا تعویض پروتز می‌باشد.

ویژگی‌های یک پروتز خوب

این جراحی محدودیت زمانی ندارد و فرد می‌تواند چه بعد و چه قبل از زایمان این عمل را انجام دهد. این موضوع کاملاً سلیقه‌ای می‌باشد و زنانی که قبل از بچه‌دار شدن این عمل را انجام داده‌اند بعد از زایمان در شیردهی مشکلی ندارند و راحت هستند. با برشی کوچک در ناحیه‌ای از سینه و در نظر گرفتن نظم غده‌های شیری اطراف نیپل این نگرانی‌ها خاتمه می‌یابند. پروتز‌ها چه زیر عضله و یا چه روی عضله قرار بگیرند باز هم بیرون از نسج اصلی سینه هستند و هیچ مشکلی در بارداری و شیردهی ایجاد نخواهند کرد.

انواع برش در پروتز سینه

۱- برش در زیر بغل

این روش به ندرت و تحت شرایط خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. چون پیدا کردن مکان مناسب برای پروتز در برخی بیماران خیلی سخت است و در آینده باعث به‌ وجود آمدن مشکل می‌شود. مشکل دیگر نیز این است که با پوشیدن لباس بی‌آستین جای زخم به‌راحتی دیده می‌شود.

۲- برش در اطراف هاله سینه

منظور برش اطراف لبه و کناره نوک سینه است که در اطراف و لبه آن ایجاد می‌شود. بزرگ‌ترین مشکل این روش این است که لک باقی‌مانده به هیچ عنوان مخفی نمی‌شود.

۳- برش در ناحیه چین زیر سینه

این برش معمول‌ترین و رایج‌ترین برش سینه است. در زیر سینه قسمت خط یا چین سینه ایجاد می‌شود و طول برش حدود ۴ سانتی‌متر می‌باشد. چین طبیعی خود سینه به‌خوبی جای زخم را پنهان می‌کند و دسترسی مستقیم به فضای مخصوص پروتز را ایجاد می‌کند. همچنین موقعیت و مکان قرار گرفتن پروتز دقیق کنترل می‌شود و این برش بهترین و بیشترین استفاده در این نوع جراحی را دارد. اخیراً گزارش‌هایی شده است که علاوه بر این سه مورد برش‌های جراحی در نواحی از جمله دور ناف که مثل سه مورد قبلی محاسن و معایب خودش را دارد ایجاد شده است. در هر صورت استفاده از این روش جز در موارد خاص توصیه نمی‌شود. جاگذاری پروتز از طریق آندوسکوپی در مواردی مطرح است اما این روش جاگذاری پروتز هنوز رایج نیست.

breast prosthesis

it’s breast prosthesis

محل انجام پروتز سینه

معمولاً پروتز سینه دو مکان برای قرار گرفتن دارد:

۱- زیر غده‌ای در جلوی ماهیچه‌ی سینه

اشکال موجود در این روش این است که شکل ظاهری و نمای بیرون سینه کاشته شده در افراد لاغر بسیار بیشتر به چشم می‌آید. گاهی اوقات نیز برای پر شدن پوستی که سینه اصلی را پوشانده از این روش استفاده می‌شود.

۲- زیر ماهیچه

این مکان بین ماهیچه دیواره قفسه سینه و خود قفسه سینه می‌باشد. مکان زیر ماهیچه‌ای، پوشیدگی و پوشش ظاهر پروتز را بالا می‌برد. این مکان مختص افرادی است که بافت سینه‌شان کم است و یا اصلاً وجود ندارد. با پوشش زیاد نهایتاً عوارض نامساعد روی سینه کاهش پیدا می‌کند. یکی دیگر از خوبی‌های این روش این است که ماموگرافی در این روش بسیار راحت انجام می‌شود؛ و  از عیب‌های این روش باید بگوییم که ممکن است درد یا ناراحتی بیشتری را نسبت به حالت اول به وجود آورد و پروتز با حرکات ماهیچه حرکت داشته باشد.

انواع پروتز سینه از نظر جراحی

در هر دو پروتز آب نمکی (سالین) و ژلی (سیلین)، جداره از نوع پروتز سیلیکون غیرقابل نفوذ ساخته شده است و اگر اسم آب نمکی یا ژلی روی این دو مورد گذاشته‌شده است منظور مواد مورد استفاده در این پروتز است. اگر بخواهیم این دو مورد را مقایسه کنیم باید بگوییم پروتز آب نمکی سفت‌تر از نوع دیگر پروتز است ولی پروتز‌های ژلی خیلی طبیعی‌تر از پروتز‌های آب نمکی هستند.

آیا پروتز سینه عوارضی دارد؟

از آنجایی که عمل جراحی پروتز سینه جزو عمل‌های زیبایی به شمار می‌رود، تحت هیچ‌گونه بیمه درمانی قرار نمی‌گیرد. به همین خاطر ممکن است هزینه پروتز سینه کمی بالا باشد. در ادامه به بررسی هزینه این عمل جراحی خواهیم پرداخت اما الان می‌خواهیم بدانیم آیا این عمل جراحی عوارضی در پی دارد یا خیر؟ پروتز سینه جزو ایمن‌ترین و کم‌خطرترین عمل‌های زیبایی شناخته می‌شود اما این شرایط زمانی حاکم است که این عمل جراحی توسط یک پزشک حاذق و باتجربه صورت بگیرد؛ در هر صورت این عمل جراحی مانند دیگر عمل‌های جراحی ممکن است عوارضی در پی داشته باشد اما در صورتی که مراقبت‌های قبل و بعد از عمل را دقیق و اصولی انجام دهید می‌توانید این عوارضات را به حداقل برسانید. به همین منظور لازم است در مورد عوارضات احتمالی بعد از پروتز سینه این موارد را بدانید:

– نامتقارن بودن سینه‌ها

– عوارض بیهوشی عمومی

– خونریزی و تجمع خون

– نشت یا پارگی جدار پروتز

– جا به جا شدن پروتز به جهت‌های مختلف

– احتمال نیاز به عمل مجدد

– تأخیر در بهبودی محل برش جراحی

– عفونت

– ایجاد لخته خون در رگ‌ها

زیبایی سینه

______________________________

  بزرگ کردن سینه (پروتز سینه)
  کوچک کردن سینه (ماموپلاستی)
  لیفت سینه

درباره ما


دکتر سینا غیاثی حافظی ( فوق تخصص جراحی پلاستیک) در سال 2008 موفق به نائل شدن مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک از دانشگاه علوم پزشکی ایران گردید و در سال 2004 رتبه سوم بورد تخصصی خود را کسب نمودند.

آخرین دیدگاه ها


تماس با ما


  • فارس، شیراز، چهارراه ستارخان، کوچه شماره 17، ساختمان خضرا2
  • 09120275827
  • 071-36494901