
پروتز سینه یکی از روشهای بزرگ کردن و خوش فرمتر کردن سینههاست. سالانه تعداد بسیاری از خانمها این عمل را انجام میدهند و تعداد بسیاری هم قصد انجام این عمل را دارند. اگر شما هم جزو این افراد هستید و میخواهید از صفرتا صد پروتز و هزینه پروتز سینه را بدانید با این مطلب از وبسایت دکتر غیاثی فوق تخصص جراحی پلاستیک در تهران همراه باشید. پس از چاق یا لاغر شدن ممکن است ظاهر سینه به هم بریزد، بعد از دوران حاملگی و شیردهی، افراد مسنی که به دلیل پیری از ظاهر سینه خود راضی نیستند و حتی افراد عادی که شاید از ظاهر سینه خود راضی نباشند از جمله کسانی هستند که به فکر پروتز سینه میافتند. برای انجام این کار راههایی موجود است که دست فرد در انتخاب این موارد باز است. این موارد عبارتند از:
– نوع و جنس پروتز
– اندازه پروتز
– ناحیهای که پروتز در آن انجام میشود.
عمل پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
گذشته از بحث هزینه پروتز سینه، مورد دیگری که دانستن آن برای افرادی که قصد دارند این جراحی را انجام دهند مهم است، بحث چگونگی انجام این عمل است. در این عمل پزشک جراح یک شکاف در سینه ایجاد کرده و بافت سینه را بالا میکشد. سپس پروتزها را به محل مورد نظر منتقل میکند. پروتز سینه در نواحی مختلفی به کار گذاشته میشود که در ادامه به طور مفصل به بررسی این سه نوع محل برش احتمالی خواهیم پرداخت.
مشاورهی قبل از عمل
تصمیمی که برای بزرگ کردن سینه گرفته شده است باید کاملاً آگاهانه باشد و باید قبل از عمل فرد با پزشک و جراح پلاستیک درباره عمل و حتی هزینهی پروتز سینه مشورت داشته باشد. فردی که میخواهد عمل را انجام دهد باید اطلاعات مناسبی از نوع، اندازه، محل قرارگیری و برش ایجاد شده و نیز جهت جاگذاری پروتز سینه و فواید و مضرات آن از پزشک خود پرسوجو کند. تا بعد از انجام عمل پشیمان نشود و به نتیجهی دلخواهش برسد.
انواع پروتز سینه از نظر برجستگی
– پروتز با بیشترین میزان برجستگی
– پروتز با کمترین میزان برجستگی
– پروتز با برجستگی زیاد
انواع پروتز سینه از نظر فرم ظاهری
1- پروتز اشکی
پروتز قطره اشکی یا آناتومیکال برای افرادی استفاده میشود که خواستار سینههایی با فرم طبیعی میباشند. افرادی که پستان آنها حداقل پوشش نرم را دارد و افرادی که از نقص مادرزادی سینه رنج میبرند یا دچار عدم قرینگی در سینههایشان هستند؛ برای ایجاد ظاهری طبیعی از این پروتز استفاده میکنند. این پروتز برای افرادی که حداقل بافت سینه را دارند یا حتی فاقد بافت سینه هستند و سینههایشان تخت و بدون فرم است گزینه خوبی میباشد.
2- پروتز مدور یا گرد
این پروتز مخصوص افرادی است که به سینههای برجسته تمایل دارند.
سایز مناسب پروتز
مهمترین نکته در پروتز این است که به شما ظاهری موزون بدهد. سایز و شکل پروتز بعد از همفکری متخصص و فرد بیمار انتخاب میشود. پزشک در ابتدا انتظارات بیمار را جویا میشود، وضعیت پوست، فرم سینه، افتادگی سینه و موارد دیگر را بررسی میکند. مثلاً اگر بیمار دچار ضعف عضله در سینه باشد پزشک، پروتز با سایز بزرگ را به او پیشنهاد نخواهد کرد چون در اینصورت عضلات قدرت تحمل وزن پروتز را ندارد. در این صورت پروتز جابهجا میشود و عوارضی ایجاد میکند که راه درمان این عارضه انجام دوباره جراحی یا تعویض پروتز میباشد.
ویژگیهای یک پروتز خوب
این جراحی محدودیت زمانی ندارد و فرد میتواند چه بعد و چه قبل از زایمان این عمل را انجام دهد. این موضوع کاملاً سلیقهای میباشد و زنانی که قبل از بچهدار شدن این عمل را انجام دادهاند بعد از زایمان در شیردهی مشکلی ندارند و راحت هستند. با برشی کوچک در ناحیهای از سینه و در نظر گرفتن نظم غدههای شیری اطراف نیپل این نگرانیها خاتمه مییابند. پروتزها چه زیر عضله و یا چه روی عضله قرار بگیرند باز هم بیرون از نسج اصلی سینه هستند و هیچ مشکلی در بارداری و شیردهی ایجاد نخواهند کرد.
انواع برش در پروتز سینه
1- برش در زیر بغل
این روش به ندرت و تحت شرایط خاص مورد استفاده قرار میگیرد. چون پیدا کردن مکان مناسب برای پروتز در برخی بیماران خیلی سخت است و در آینده باعث به وجود آمدن مشکل میشود. مشکل دیگر نیز این است که با پوشیدن لباس بیآستین جای زخم بهراحتی دیده میشود.
2- برش در اطراف هاله سینه
منظور برش اطراف لبه و کناره نوک سینه است که در اطراف و لبه آن ایجاد میشود. بزرگترین مشکل این روش این است که لک باقیمانده به هیچ عنوان مخفی نمیشود.
3- برش در ناحیه چین زیر سینه
این برش معمولترین و رایجترین برش سینه است. در زیر سینه قسمت خط یا چین سینه ایجاد میشود و طول برش حدود 4 سانتیمتر میباشد. چین طبیعی خود سینه بهخوبی جای زخم را پنهان میکند و دسترسی مستقیم به فضای مخصوص پروتز را ایجاد میکند. همچنین موقعیت و مکان قرار گرفتن پروتز دقیق کنترل میشود و این برش بهترین و بیشترین استفاده در این نوع جراحی را دارد. اخیراً گزارشهایی شده است که علاوه بر این سه مورد برشهای جراحی در نواحی از جمله دور ناف که مثل سه مورد قبلی محاسن و معایب خودش را دارد ایجاد شده است. در هر صورت استفاده از این روش جز در موارد خاص توصیه نمیشود. جاگذاری پروتز از طریق آندوسکوپی در مواردی مطرح است اما این روش جاگذاری پروتز هنوز رایج نیست.
همچنین شما میتوانید مطالب مفیدی در زمینه ماموپلاستی، لیپوماتیک ران و جراحی زیبایی بینی را در وبسایت دکتر غیاثی فوق تخصص جراحی پلاستیک مطالعه کنید.
محل انجام پروتز سینه
معمولاً پروتز سینه دو مکان برای قرار گرفتن دارد:
1- زیر غدهای در جلوی ماهیچهی سینه
اشکال موجود در این روش این است که شکل ظاهری و نمای بیرون سینه کاشته شده در افراد لاغر بسیار بیشتر به چشم میآید. گاهی اوقات نیز برای پر شدن پوستی که سینه اصلی را پوشانده از این روش استفاده میشود.
2- زیر ماهیچه
این مکان بین ماهیچه دیواره قفسه سینه و خود قفسه سینه میباشد. مکان زیر ماهیچهای، پوشیدگی و پوشش ظاهر پروتز را بالا میبرد. این مکان مختص افرادی است که بافت سینهشان کم است و یا اصلاً وجود ندارد. با پوشش زیاد نهایتاً عوارض نامساعد روی سینه کاهش پیدا میکند. یکی دیگر از خوبیهای این روش این است که ماموگرافی در این روش بسیار راحت انجام میشود؛ و از عیبهای این روش باید بگوییم که ممکن است درد یا ناراحتی بیشتری را نسبت به حالت اول به وجود آورد و پروتز با حرکات ماهیچه حرکت داشته باشد.
انواع پروتز سینه از نظر جراحی
در هر دو پروتز آب نمکی (سالین) و ژلی (سیلین)، جداره از نوع پروتز سیلیکون غیرقابل نفوذ ساخته شده است و اگر اسم آب نمکی یا ژلی روی این دو مورد گذاشتهشده است منظور مواد مورد استفاده در این پروتز است. اگر بخواهیم این دو مورد را مقایسه کنیم باید بگوییم پروتز آب نمکی سفتتر از نوع دیگر پروتز است ولی پروتزهای ژلی خیلی طبیعیتر از پروتزهای آب نمکی هستند.
آیا پروتز سینه عوارضی دارد؟
از آنجایی که عمل جراحی پروتز سینه جزو عملهای زیبایی به شمار میرود، تحت هیچگونه بیمه درمانی قرار نمیگیرد. به همین خاطر ممکن است هزینه پروتز سینه کمی بالا باشد. در ادامه به بررسی هزینه این عمل جراحی خواهیم پرداخت اما الان میخواهیم بدانیم آیا این عمل جراحی عوارضی در پی دارد یا خیر؟ پروتز سینه جزو ایمنترین و کمخطرترین عملهای زیبایی شناخته میشود اما این شرایط زمانی حاکم است که این عمل جراحی توسط یک پزشک حاذق و باتجربه صورت بگیرد؛ در هر صورت این عمل جراحی مانند دیگر عملهای جراحی ممکن است عوارضی در پی داشته باشد اما در صورتی که مراقبتهای قبل و بعد از عمل را دقیق و اصولی انجام دهید میتوانید این عوارضات را به حداقل برسانید. به همین منظور لازم است در مورد عوارضات احتمالی بعد از پروتز سینه این موارد را بدانید:
– نامتقارن بودن سینهها
– عوارض بیهوشی عمومی
– خونریزی و تجمع خون
– نشت یا پارگی جدار پروتز
– جا به جا شدن پروتز به جهتهای مختلف
– احتمال نیاز به عمل مجدد
– تأخیر در بهبودی محل برش جراحی
– عفونت
– ایجاد لخته خون در رگها
بعد از عمل پروتز سینه ممکن است یک یا چند از این علائم را تجربه کنید و ممکن است که شاهد هیچکدام از آنها نباشید و یک عمل صد درصد موفقیتآمیز داشته باشید؛ و این موضوع به پزشکی که انتخاب میکنید و همچنین جنس پروتزهای مصرفی بستگی دارد. توجه داشته باشید که بعد از جراحی پروتز سینه بعضی بیماران ممکن است کاملاً حس سینهشان از بین برود. برخی دیگر شاید فقط اندکی کاهش حس را در سینه احساس کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید آمارهایی از افزایش حس در سینه هم گزارش میشود. در هر صورت این عوارض به مرور بهبود پیدا میکنند و این بهبودی ممکن است 18 تا 20 ماه طول بکشد.
آیا بین پروتز سینه و سرطان سینه ارتباطی وجود دارد؟
گاهی شنیده میشود افرادی در رابطه با عمل پروتز سینه چنین تصوری دارند که این عمل جراحی منجر به سرطان سینه میشود و افرادی که به دنبال هزینه پروتز سینه هستند معمولاً این سؤال را هم در مشاورههای قبل از عمل از پزشک خود میپرسند. هنوز بر اساس مطالعات انجام شده ارتباطی بین گذاشتن پروتز و ایجاد سرطان یافت نشده است. اتفاق اکثر افرادی که به دلیل سرطان بافت سینهی خود را از دست میدهند به انجام عمل پروتز سینه ترغیب میشوند؛ اما بیشترین نگرانی که در رابطه با گذاشتن پروتز سینه و ارتباط آن با سرطان سینه وجود دارد امکان به تأخیر افتادن تشخیص سرطان سینه است. چراکه اگر از پروتزهای سیلیکون و سالین استفاده کنید به این خاطر که این مواد اشعه و پرتوها را از خود عبور نمیدهند مانع دیده شدن بافت سینه در ماموگرافی میشوند.
به همین خاطر اکثر پزشکان توصیه میکنند چنانچه سابقهی سرطان سینه در خانوادهی شما وجود دارد، حتیالامکان از انجام عمل پروتز سینه اجتناب کنید. اگر چه با پیشرفت تکنیکهای ماموگرافی این امکان ایجاد شده است که تا جایی که ممکن است بافت اصلی سینه که زیر پروتز سینه پنهان است مورد معاینه قرار بگیرد و بافت سرطانی تشخیص داده شود؛ بنابراین دکتر غیاثی به شما توصیه میکند چنانچه برای هزینه پروتز سینه با پزشک خود مشورت میکنید حتماً راجع به سابقهی خانوادگی خود و زمینههای بیماریهای ارثی نیز صحبت کنید و پزشک خود را در جریان بگذارید.
آیا پروتز سینه در شیردهی اختلالی ایجاد میکند؟
گذشته از چگونگی انجام پروتز سینه و هزینه پروتز سینه، مسائل دیگری در این رابطه وجود دارد که ممکن است ذهن خانمها را به خود مشغول کند. یکی از آن مسائل این است که آیا انجام این عمل جراحی در روند شیردهی اختلالی ایجاد میکند یا خیر؟ در پاسخ باید گفت در افرادی که پروتز سینه میکنند بافت قدیمی سینه همچنان سر جای خود قرار دارد؛ بنابراین پرواز شما چه در زیر عضلهی سینه و چه در بافت سینه قرار بگیرد، مجاری شیردهی سر جای خودشان هستند و این عمل جراحی تأثیری بر شیردهی خانمها ندارد؛ اما همانطور که کمی بالاتر به آن اشاره کردیم یکی از محلهای برش برای جایگذاری پروتز، هاله سینه است.
چنانچه پزشک شما برش را در این ناحیه ایجاد کند، ممکن است چند مجرای شیردهی قطع شوند و این موضوع میتواند بر میزان شیردهی و نحوهی شیردهی مؤثر باشد. به همین خاطر اکثر پزشکان ترجیح میدهند برش را زیر بافت سینه بزنند تا از این خطرات احتمالی جلوگیری شود. چنانچه هنوز هم بایت شیردهی به نوزاد خود نگرانیهایی دارید به شما توصیه میکنیم در دوران بارداری و شیردهی اقدام به عمل پروتز سینه نکنید و آن را به زمان مناسبتری موکول کنید.
هزینه پروتز سینه
هزینه پروتز سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله مهارت پزشک و همچنین مرکزی که در آنجا تحت این عمل جراحی قرار میگیرید. به نظر شما چه عوامل دیگری میتوانند بر قیمت پروتز سینه مؤثر باشد؟ هزینه تزریق چربی و پروتز سینه، موقعیت جغرافیایی کلینیک، نام و نشان پزشک مورد نظر و همچنین اینکه از چه نوع بیهوشی استفاده شود بستگی دارد. سایز پروتز، جنس و برند پروتز، دستمزد جراح، هزینههای جانبی مانند هزینهی بیمارستان یا کلینیک، هزینهی داروها و همچنین ویزیت پزشک و مراقبتهای بعد از جراحی همه بر هزینههای پروتز سینه مؤثر هستند؛ اما به طور کلی هزینه پروتز سینه بین 5 تا 6 میلیون متغیر است.
دیدگاهتان را بنویسید